Jaume Folguera ha estat el guanyador de la tercera edició de la Ultra Trail Estels del Sud en la categoria masculina amb un temps de 12 hores, 51 minuts i 47 segons. La segona posició l’ha ocupat Jordi Navarro que ha invertit més d’una hora més que el guanyador fent un temps de 13:52:48 i el tercer classificat ha estat Iván Olvera amb un temps de 14:07:30. Per la seva banda Dina Frias ha estat la guanyadora en l’apartat femení amb 21 hores, 16 minuts i 27 segons. El segon lloc ha estat per la Maria Puig (23:56:29).

La cursa, que segueix un recorregut circular al Massís dels Ports per la coneguda ruta dels Estels del Sud va començar a les 7 del matí de dissabte i es va disputar amb una meteorologia força favorable. Els últims participants van arribar pels volts de les 10 del matí de diumenge.

Jaume Folguera, que no havia pogut acabar les dues edicions anteriors de la Estels del Sud ha explicat en arribar a Arnes gairebé després de 13 hores d’haver sortit de la mateixa localitat ha explicat que: “El resultat en aquesta prova és el de menys perquè el més important és acabar-la i ho he aconseguit. He mirat de dosificar-me des del principi mentre alguns dels meus rivals han sortit massa forts i han acabat pagant l’esforç”. El guanyador s’ha situat a la primera posició pujant el cim de Caro, sostre de la prova on ha avançat al fins aleshores líder Antonio Martín que s’ha acabat retirant amb problemes físics.

Albert Viñau i Raul Butaci 7:06:07 han estat els guanyadors de la Half Trail Estels del Sud. Els dos atletes han decidit entrar junts a l’arribada d’Arnes després d’haver-se trobat a 20 kilòmetres de l’arribada. Tercer s’ha classificat Joan Morera 7:23:14. La guanyadora en categoria femenina ha estat la Carmen Rivas que ha invertit un temps de 8 hores, 54 minuts i 19 segons. La segona classificada ha estat Rosa y el tercer lloc l’ha ocupat Nieves Carrascosa.

Per la seva banda, José María Garcia s’ha imposat la Mitja Marató de Muntanya Estels del Sud disputada entre Arnes i Beseit seguit de Victor Vicente i Alex Moreno. El primer lloc en dones ha estat per Maria Isabel Sanz. Lídia Gutiérrez s’ha classificat segona i Laura Rius ha ocupat la tercera posició.

La tercera edició de la Ultra Trail Estels del Sud ha registrat un nou record d’inscrits superant els 550.