El dissenyador Josep Lluís Novoa, ha estat l’autor del logotip de la Ultra-Trail® Estels del Sud. Aquesta imatge, que ha començat a popularitzar-se recull en un mateix pla la prova esportiva, el massís del Port i la ruta dels Estels del Sud.

Novoa defineix el contingut del logotip en funció dels elements que el formen: “D’una banda volia mostrar els Ports d’una manera contundent i sòlida i sobretot, fer-ho amb la imatge que es té dels mateixos fora de les comarques que els acullen. Es tractava de trobar la imatge que pogués ser comuna a un veí de la Seu d’Urgell, de Girona, de Barcelona o de qualsevol indret de Catalunya que no fos un punt des dels que es pugui veure el massís habitualment. Calia, d’altra banda, combinar la imatge de l’escenari de la cursa amb el dinamisme de la pròpia competició i crec que la cua de l’estel principal així ho reflecteix. Els cinc estels donem nom a la ruta ja creada pels cinc refugis del massís i el color blau en un to fosc, hi aporta la sensació de nocturnitat”.

El responsable de Novoa Desings explica d’aquesta manera com va anar el procés de “gestació” del logotip: “M’agrada la muntanya i conec el massís dels Ports. Per aquests dos motius vaig tenir la idea del que volia fer força clara des del començament. És cert que un logotip no deixa de ser un exercici d’expressió personal de l’autor i que diferents dissenys poden transmetre el mateix missatge, però crec que competició, territori i ruta estan perfectament equilibrats en el meu disseny i mostren els missatges que organitzadors i promotors han volgut donar”.

L’autor del logotip de la Ultratrail centra la major part de la seva activitat professional al món de l’esport en múltiples especialitats tant diferents com l’atletisme i el motociclisme i també a les empreses i entitats que tenen al seu càrrec l’organització dels diferents esdeveniments esportius.