Tant la Ultra Trail Estels del Sud com la Half Trail que es disputaran al Massís dels Ports del 12 al 13 de Maig, seran puntuàbles per als diferents Campionats de Catalunya i Copes Catalanes de la especialitat.

La Ultra Trail, de 105,9 kilòmetres de recorregut, un desnivell positiu de 5.145 metres i un coeficient de duresa del 196,1 serà la segona prova puntuàble de la 7ena Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència i també serà la cursa que atorgarà els títols del Campionat de Catalunya de l’especialitat.

Per la seva banda, la Half Trail Estels del Sud, de 65,26 Km, un desnivell positiu de 2.902 metres i un coeficient de duresa de 189 obrirà el calendari de la cinquena edició de la Copa Catalana de Curses de Resistència que consta de cinc proves.

D’aquesta manera i en només quatre edicions, la cursa dels Estels del Sud arriba al màxim nivell quant a la seva consolidació al calendari català de l’especialitat després d’incrementar el nombre de participants a cadascuna de les tres edicions disputades fins ara.